Bahan-bahan ( 50-60 biji )
- 140gm mentega/marjerin/shortening
- 65gm gula icing/gula castor
- 1 1/2 sudu teh baking powder
- 1/2 sudu teh baking soda
- 25gm tepung jagung
- 1 biji telur
- 200gm tepung gandum
- 50gm serbuk badam.
**Utk Hiasan
- 125gm choc masak
- 15gm cocoa butter/mentega
- sugar deco
Cara-cara
Ayak tepung gandum,tepung jagung, baking powder & baking soda. Ketepikan.
Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masukkan telur dan kacau.
masukkan tepung sedikit demi sekidit dan juga serbuk badam.Uli hingga menjadi doh yg lembut.
Bentuk/terap mengikut citarasa masing. bakar pada suhu 150C hingga biskut kekuningan.
Untuk Hiasan- Cairkan choc masak yg telah dicampurkan sedikit cocoa butter/mentega.
-Celupkan biskut yg telah sejuk dan tabur dgn sugar deco.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan