Bahan-bahan A:
250 gm mentega
150 gm gula aising
50 gm shortening
1 biji kuning telur
1/2 sudu kecil garam
Bahan-bahan B:
400 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1/4 cawan nestum - dikisar halus
1/2 cawan emping jagung - dikisar halus
1/2 cawan serbuk gajus
Bahan-bahan Hiasan:
Kuning telur
Nestum- dikisar halus
Emping jagung - dikisar halus
Cara Menyediakan:
1. Putarkan bahan-bahan A.
2. Masukkan bahan-bahan B dan digaul rata sehingga menjadi doh lembut.
3. Canai dan terap sebarang bentuk. Sapu kuning telur ke atasnya dan taburkan nestum dan emping jagung kisar.
4. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius selama 12-15 minit atau sehingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan